Omenaiset currysilakat
6 hengelle

  • 1 kg silakkafileitä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 tlk (400 ml) kevytkookosmaitoa
  • 2 omenaa raastettuna
  • 1 ½ rkl currya
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • Pinnalle ruohosipulia hienonnettuna

Lado silakat nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle tai voipaperin päälle. Sirottele fileille suolaa ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele fileille ruohosipuli.

Kääri fileet rulliksi ja lado ne uunivuokaan. Sekoita kookosmaito ja loput ainekset keskenään ja kaada fileille.

Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia. Ripottele ruohosipulia pinnalle.

Aurinkoiset tomaattisilakat
6 hengelle

  • 1 kg silakkafileitä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 dl tilliä hienonnettuna
  • 1 ½ dl tomaattipyreetä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl ruokakermaa
  • Pinnalle tilliä hienonnettuna


Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle tai voipaperin päälle. Sirota fileille suolaa ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele tilli fileille.
Kääri fileet rulliksi ja lado ne uunivuokaan. Sekoita tomaattipyree, suola, sokeri ja ruokakerma keskenään ja kaada fileille.
Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia. Ripottele tilliä pinnalle.

Juhlavat lohisilakat
6 hengelle

  • 1 kg silakkafileitä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 200 g kylmäsavulohta viipaleina
  • 3 ½ dl ruokakermaa
  • ½ dl dijonsinappia
  • 1 dl ruohosipulia
  • 1 tl suolaa
  • Pinnalle ruohosipulia hienonnettuna

Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle tai voipaperin päälle. Sirota fileille suolaa ja rouhi päälle mustapippuria.

Paloittele lohiviipaleet kolmeen osaan ja asettele palat silakkafileille. Kääri fileet rulliksi ja lado ne uunivuokaan.

Sekoita ruokakermaan loput ainekset ja kaada fileille. Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia. Ripottele ruohosipuli pinnalle.